Успех наших ученица на литерарном конкурсу “Зборник књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре”

Са великим задовољством и поносом објављујемо да су ученице Медицинске школе из Зрењанина, Теа Јонаш из I4 и Моника Лазар из II4, под менторством професорке српског језика и књижевности Иване Јосимовић учествовале на литерарном конкурсу под називом “Зборник књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре” (поезија, проза, кратке приче).

Конкурс за “Зборник књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре “(поезија, проза, кратке приче) у организацији Културно-издавачког центра “Српске куће” из Пожаревца је био отворен од 1. новембра 2020. године до 1. марта 2021. године. Тема је била слободна. Право да конкуришу имали су ученици из основних и средњих школа из Србије и дијаспоре. Током конкурса пристигло је више од три хиљаде радова, а објављена су 134 рада.

Песме су објављене 19. августа 2021. године у “Зборнику књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре “, број 29 у издању Културно-издавачког центра “Српске куће” из Пожаревца.

“Зборник књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре ” је регистрован код Народне библиотеке у Београду, па су, самим тим, и млади аутори постали регистровани писци. Циљ пројекта је афирмисање младих писаца у Србији.
Ивана Јосимовић, мастер (професор ) језика и књижевности (србиста) и професор српског језика и књижевности за националне мањине.


Зборник књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре 29

[spacer size=20]

Med-ses-teh11

Med-ses-teh

Leave a Reply